Weekend på Malta

Helgen som var spenderade jag och barnen på Malta. Jag kände att det var dags att åka iväg och uppleva något som kunde vara ett avbrott från arbete, skola och annat. Malta är ett land som alltid har intresserat mig och nu var priset bra så jag passade på!

Var höll vi till?

Jag beslutade att åka till Sliema och St Julians som är de största städerna på Malta. Här finns det nämligen en hel del att uppleva för både vuxna och barn. Vi upplevde både stränder, fina museer, god fika på café under resan. Under vår weekendresa fick vi se en hel del intressant och för barnen var det här med att uppleva en annan kultur något helt nytt. Vi upptäckte att det finns en hel del aktiviteter att utföra. Barnen får prova på olika saker och även om inte vädret är det bästa finns det saker att göra. Vi hittade till exempel flera roliga små affärer med spännande souvenirer och dessutom finns det flera större köpcentrum med mera där man kan finna både godis, elektronik och en hel del annat till riktigt bra priser.

Det finns också andra anläggningar som man kan besöka. Man kan till exempel spela lasergame, skjuta med luftgevär och mycket annat som också barn gillar.

Boende och mat

Jag ville att vi skulle bo riktigt bra och därför valde jag Intercontinental som är ett av de allra trevligaste hotellen jag vet. Här fick vi ett stort rum med tre sängar, en stor toalett och en riktig regndusch. När det gällde strandliv var det inte speciellt svårt att hitta en strand att vara på. Hotellet har faktiskt en helt egen strand ungefär 200 meter meter bort. Här får bara hotellets gäster vara och det gör att man slipper trängas. Det jag tycker är bäst är dock att det är lite tryggare för barnen.

När det gäller mat finns det möjlighet att äta på hotellet. En stor meny kunde vi välja fritt i och sedan kunde vi också gå ner på stan och äta om vi ville. Mestadels åt vi dock på hotellet och maten kunde vi absolut inte klaga på. Barnen fick mindre portioner som räckte gott och den stora glassbaren var mycket välbesökt. Såväl klassisk maltesisk mat fanns på menyn, tillsammans med rätter som korv med bröd, hamburgare och annat.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*