Villaförsäkring

Inlägget är skrivet i samarbete med villaförsakring.se

En villaförsäkring är en del av en hemförsäkring för dig som bor i en egen fastighet som är en villa. Villaförsäkringen omfattar både ditt hus och din tomt. Villaförsäkring äregentligen en kombination av flera olika försäkringar, där syftet är åstadkomma att hela egendomen är försäkrad. Försäkringsbolagen säljer dessa ibland som ett paket kallat villahemförsäkring.

När du flyttar till ett hus från lägenhet är det viktigt att du uppdaterar hos ditt nuvarande försäkringsbolag eller går ut på jakt efter ett nytt och jämför och kollar vilket försäkrinbolag och villaförsäkring som passar dig bäst. Även om det finns många fördelar med att ha hemförsäkringen och villaförsäkringen på samma bolag så går det att även att teckna separat. Dock så innebär det till exempel dubbla självrisker vid ett försäkringsärende gällande din fastighet, det är ju en stor nackdel så klart. En villaförsäkring är i alla fall en nödvändighet för dig som villaägare, och ibland även ett krav från till exempel banken som är långivare av ditt bolån.

Villaförsäkringen är en försäkring i flera delar och skyddar inte bara ditt hus och tomt utan innehåller normalt även rättskydd och ansvarsskydd, två viktiga delar som är mycket positivt att det ingår.

När du tecknar en villaförsäkring rekommenderar jag att du tecknar till fullvärde i försäkringsbeloppet, det ger dig möjligheten att få ett nytt hus uppbyggt vid eventuell brand som totalförstört huset.

Vad täcker normalt en villafösäkring?

  • Skador på byggnad.
  • Rättskyddsförsäkring – om du hamnar i tvist kopplat till din fastighet
  • Skador påoch stöld av byggnadstillbehör.
  • Ansvarsförsäkring – hjälp när du blir skadeståndskyldig kopplat till fastigheten
  • Skador på din mark och det som växer på den. Även skador på staket och fasta saker som finns på tomten på hela din fastighet.

Läs alltid villkor och avtal noga när det gäller den försäkring du tänkt teckna, för att veta exakt vad den täcker och inte täcker. Försäkringsbolagen reklam och sälj där de pratar om heltäckande behöver inte betyda det du tänkte när du hör det ordet. Jämför och granska alltid. Försäkringar är en oroligt viktig del av privatekonomin.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*