Uppdatering om hunden

Den där hunden jag köpte till barnen för ett tag sedan, har den blivit mer intressant? Nejdå, det är bara jag, pappa Viktor som har fått ta hand om den. Rastningar, träning, fodring och annat. Jag hinner inte gå upp på morgonen förrän det är dags att rasta. Men nu har jag börjat tröttna. Barnen måste faktiskt lära sig att ta sitt ansvar. Men hur ska jag göra för att de ska börja engagera sig i den valp de så absolut ville ha?

Dra in veckopengen om inte hunden sköts
Eftersom att barnen så gärna ville ha en hund men inte tycks vara beredda att ta hand om den kanske det helt enkelt får bli så att veckopengen inte betalas ut om hunden inte sköts. Man kan inte gå omkring och ha roligt eller spela dator om hunden inte har fått gå ut på flera timmar och om hunden inte får mat kan man inte köpa nya datorspel. Hundmaten köper barnen inte alls själva, utan det handlar helt enkelt om att portionera upp en slev foder i skålen bredvid fodertunnan, samt om att fylla på eller byta vatten i vattenskålen. Det är bara själva principen jag försöker komma åt.

Hota med att sälja hunden
Eftersom att det var barnen som ville ha en hund, och eftersom att de tycks gilla hunden ibland, när det inte kommer till skötsel, kanske ett alternativ är att hota med att sälja eller ge bort hunden. Jag som pappa är inte vidare intresserad av hundar och barnen är så stora att de i alla fall kan hjälpa till. Jag lovade att ta visst ansvar för hunden, som rastningar på natten, den sista kvällsrastningen samt att betala för det hunden behöver. Jag ska också ta hand om veterinärbesök och annat som behöver göras, men en promenad på dagen och lite städning när hunden kommer in med leriga tassar är inte för mycket begärt.

Låta barnen börja på kurs med hunden
Kanske kan barnen bli mer engagerade om de får börja på en kurs med hunden? Om de får börja med agility eller något annat roligt? Men risken finns att hunden bara är intressant de dagar då kursen är, precis som i dag då hunden bara är rolig när det kommer till lek, att visa upp den för kompisar och när de vill kela med den. Kanske är det dock värt ett besök trots allt? En hundkurs kan inte kosta många kronor och då får jag dessutom vara hundfri någon timme i veckan.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*