Ta blodprov smidigt

Inlägget är skrivet i samarbete med Medisera

En av de värsta saker jag vet är att försöka boka ett besök på vårdcentralen, vare sig det gäller en check up eller för provtagning inför något. Hela Processen är så dryg och jobbig att jag ibland till och med undviker att boka en tid. Först så ska man ringa, en viss tid på morgonen, med stor risk att alla tider är slut. Är de slut får du helt enkelt försöka dagen efter. Sen måste du anpassa jobb och annat i ditt liv för att kunna passa den tiden. Och den är verkligen alltid så, mitt i en arbetsdag så det ställer till allt rejält. Sen närmst väl är där ska du köa för att sen vänta i ett väntrum där folk med alla möjliga sjukdomar sitter och sprider bakterier hit och dit. Har man sen tur så får man träffa en vettig läkare Lyssnar på dig och skickar dig vidare, sen så blir nästa steg troligen att återigen sätta sig och vänta på din tur för provtagning. Det är så omständligt och jobbigt att jag blir trött av bara tanken.

Men numera finns ju det här med vård på nätet och hälsokontroller online där du slipper stora delar, om inte alla jobbig delar. Vilket är helt fantastiskt för någon som mig.

Ett företag som erbjuder hälsokontroller på nätet är Medisera. De är en tjänst där du online kan beställa blodprovstagning som sedan skickas till an av deras partner mottagningar där det finns möjlighet till dropin-provtagning så du slipper vänta och köa på samma sätt som på en vanlig VC provtagning.

När provtagning sedan är färdig kan du efter ett tag logga in i deras system med ditt BankID och få dina resultat med läkarkommentarer, men om något skulle vara oroväckande med dina prover så ringer så klart en läkare till dig och berättar det för dig.

Jag är som sagt personligen ett stort fan till sådana för smidiga tjänster inom vården och hoppas på mer sådant nu och i framtiden.

Har du testat på att beställa blodprov online? Var det så smidigt som det låter? Kommentera gärna nedan.