Spara pengar med rätt bilförsäkring

Inlägget är skrivet i samarbete med Trafikförsakring.se

En bilförsäkring är något som alla bilägare behöver , och det är ofta en rätt stor utgift varje år men det går att spara pengar på at välja rättt bilförsäkring.

Hur kan jag spara pengar på min försäkring?

Som vanligt handlar det i första hand om att jämföra och läsa på. Att gå igenom och jämföra all information som de olika försäkringsbolagen har om de bilförsäkringar och tjänster de erbjuder. Det tillsammans med kommentarer och recensioner från kunder underlättar ditt vbal av försäkringsbolag.

Det mest vanliga när man ska jämföra bilförsäkringar är att titta på försäkringspremien men det är också viktigt att kolla alla villkor och inte minst nivån på självrisken, som om den är högre, kan leda till att kostnaden för försäkringen blir högre ändå vid olycka eller annat försäkrinäsärende gällande din bil. En trafikförsäkring är obligatoriskt, det kan du läsa mer om på Trafikförsakring.se, men utöver det finns det my ner att läsa påminn.

Det lönar sig verkligen att ordentligt läsa igenom det finstilta i försäkringsvillkoren du ska teckna en ny bilförsäkring.

Nedan går vi igenom några faktorer som kan påverka du. Försäkring och premie:

  1. Samla försäkringar – genom att samla alla dina olika försäkringar på ett försäkringsbolag i ett försäkringspaket så får Du alltid samlingsrabatter.
  2. Räcker en halvförsäkring? – många är överförsäkrade. Vad behöver du egentligen i just din situation?
  3. vilka faktorer påverkar priset på din försäkring? Saker som bilen ålder, bilmärke, vart i Sverige du bor,din ålder och historik är exempel på saker som påverkar försäkringspriset.

Vad ingår normalt i en bilförsäkring?

Med en halvförsäkring är du normalt skyddad för trafik, stöld, brand, glas, allrisk, maskinskydd, räddningskydd och rättsskydd gällande din bil. Med en helförsäkring får du både halvförsäkring och vagnskadeförsäkring. Vagnskadeförsäkringen täcker skadorna på din bil vid till exempel en trafikolycka eller skadegörelse på din bil.

Som nämnt ovan är trafikförsäkring obligatorisk så länge din bil inte är avställd. Det är det enda undantaget.

Vad har du valt för försäkring för din bil? berätta gärna i en kommentar nedan.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*