Sevärdheter i Köpenhamn du inte får missa

När du tar en tur till en av våra grannländer Danmark och Köpenhamn, så kommer det definitivt att vara en rad olika saker du inte får missa. Nu kan det naturligtvis vara så att du redan är en flitig besökare i denna stad. Detta betyder dock inte automatiskt att du inte har missat något viktigt. Alla vet att Köpenhamn är den stora porten till Europa. Detta har bidragit till att landet anses, och har, en mycket bra shopping. Bara detta är då något som du inte alls har råd att missa vid ett besök i Köpenhamn.

Efter detta så kommer det att finnas mycket historia rörande krig mellan Sverige och Danmark under århundraden som gått. Detta betyder då att det är svårt att veta om du verkligen är i Sverige eller Danmark när du sätter ned foten i Skåne. Ja, detta var under viss tid även Danmarks kornbod. Hur som helst är denna del nu helt svensk, och här är det Danmark och sevärdheter i Köpenhamn vi ska koncentrera oss på. Vad är det då som du inte får missa vid ett besök i Köpenhamn?

  • Tivoli Gardens: Ett besök på Tivoli är ett måste. Detta är Nordens äldsta nöjespark.
  • Den lilla Sjöjungfrun: Helt klart ett landmärke i Köpenhamn och hela Danmark.
  • Amalienborg: Du måste ta en tur i den danska drottningens vinterresidens.

Amalienborg

Något som kommer att vara ett måste för alla de som gillar dekoration, inredning samt arkitektur är ett besök på Amalienborg. Här är detta då den danska drottningens vinterresidens. Under den tid hon inte befinner sig på denna plats, kommer det finnas guidade turer. Här kommer du att få uppleva samt få information om hela det danska kungahuset och den stora historia som ligger bakom och till grund för denna.

Den lilla sjöjungfrun

Här handlar detta om att beskåda en kanske till synes mycket vanlig skulptur. Här sitter en sjöjungfru i brons på en sten och ser ut över det stora sundet. Vad är det då för något som gör detta så speciellt. Jo, det är det största och mest ikonisk landmärket för hela Danmark.

Här kommer det ligga mera bakom detta. En känd dansk författare vid namn H C Andersen skapade denna sjöjungfru i en av sina sagor, vilka alla vet har blivit mycket kända över hela världen. Efter detta har även skulptören Edvard Eriksen skapat själva bronsstatyetten. Allt detta tillsammans har bidragit till denna figurs stora vikt i den danska historien.

Tivoli Gardens – Nordens bästa nöjespark

Om det är något de kan i Danmark så är det tydligen att roa sig. Här har de för mycket länge sedan skapat nöjesparken Tivoli. Här kan Gröna Lund och Liseberg slänga sig i väggen. De har ingen chans. Denna nöjespark öppnade för allmänheten redan 1843, vilket faktiskt gör detta till den äldsta, fortfarande öppna, nöjesparken i världen. Till och med självaste Mr. Walt Disney har besökt denna nöjespark. Inte bara en gång, utan han gjorde även ett återbesök 1958.

Har du inte gått på Tivoli vid ett besök i Köpenhamn, så har du verkligen missat allt det roliga.