Renovering av villan påbörjad

Nu har vi bott i nya huset ett tag men jag har inte skrivit så mycket om det än! Hela 140 kvadratmeter ska jag och barnen dela på och huset är i relativt bra skick. Men vi vill såklart anpassa huset så att det passar oss som handen i handsken och då finns det en del att göra.

Att renovera själv

För att spara pengar har jag valt att renovera en del själv. Det är dessutom mycket roligt att börja renovera ett hus och se hur det förändras steg för steg. Just nu är det köket jag har börjat med för där var det inte speciellt snyggt och dessutom var vitvarorna gamla. Jag har flyttat om en del skåp, tagit bort några andra och klätt in bänkskivorna med dekorplast eftersom de var ganska slitna. Jag har också gjort i ordning ett akvarium som ska sitta i väggen mellan köket och vardagsrummet. Det har stått ett sådant där innan men det var bara att byta ut eftersom glaset spruckit.

Men jag vill gärna byta ut hela köksskåpen för att få luckor, hyllor och annat riktigt fräscht. Köket är nämligen flera år gammalt och det finns fläckar som inte går att ta bort och som dessutom syns mycket väl. Men att bygga köksskåp är inget jag vågar ge mig på. Därför har jag börjat kolla på köksleverantörer online.

Att hitta rätt kök

Det är ett riktigt gissel att finna rätt kök. Det finns en hel del olika modeller att välja mellan och jag har sökt efter flera olika leverantörer online. Jag har jämfört flera stycken för att finna de leverantörer som ger flest alternativ att välja på, en bra offert och som dessutom kan utföra arbetet relativt snabbt.

Så var det vitvarorna

De vitvaror som finns i köket fungerar förvisso relativt bra men de kostar en hel del i el, ugnen tar en bra stund att värma upp och frysen håller inte riktigt värmen. Det har med andra ord blivit dags att byta ut dem. Jag har självklart kollat upp vad köksleverantörerna har för olika alternativ när det gäller vitvaror och vad de kostar. Huvudsaken är att kylskåpet och frysen är stora så att det alltid kan finnas mycket och god mat hemma. När man har två barn går det dessutom åt en hel del mat och det är inte fel att ha några rätter i frysen som kan tas upp de där dagarna när man glömt laga middagen.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*