Renovering av badrum

För ett tag sedan fick jag en rejäl vattenskada i badrummet på grund av läckande rör. Det tog en del tid innan jag fick ordning på allt men nu har allt äntligen börjat ordna upp sig. Men hur ska jag gå vidare nu?

Ersättning från försäkringsbolaget

Det tog en hel del tid men till slut fick jag ut ersättning från mitt försäkringsbolag för skadorna. Ersättningen blev relativt rejäl, men det är kanske inte så konstigt eftersom att såväl tätskikt som mycket annat måste bytas. Det var inte bara en liten vattenskada utan det visade sig att mycket mer än vi först trodde blivit förstört. Det spruckna röret måste ha stått och läckt en lång tid utan att vi upptäckt det, men det är å andra sidan inte så konstigt eftersom att alla rör funnits inne i väggen.

Hitta rätt hantverkare

Nu när jag ska renovera hela badrummet har jag också fått börja leta efter hantverkare. Jag har valt att leta online och fördelen med det är att jag funnit flera sajter där hantverkare jämförs. Jag kan läsa mer om vad de kan, vilka arbeten de gjort tidigare och jag får också en hel del information om vad de som tidigare anlitat hantverkaren tycker om arbetet, hur lång tid det tagit med mera. Genom att hitta rätt hantverkare med bra omdömen slipper jag tänka på att arbetet blir felaktigt utfört. Jag kan också ha koll på saker som behöver förberedas och liknande och med en tidsplan kan jag veta när vi kan använda badrummet igen.

Offert och vad jag vill ha

Nu när jag kan få chansen att skapa ett badrum som ser ut precis som jag vill ha det, är det självklart vad jag kommer att göra. Jag vill ha golvvärme för att slippa frysa om fötterna, jag vill ha ett snyggt kakel som passar bra med golvet och sen vill jag såklart också ha en rejäl vattenfallsdusch att njuta av. Det kanske är att satsa mycket, men å andra sidan ska vi bo i det här huset länge. Då vill man ha ett snyggt badrum. Men vad kostar det egentligen att få allt det här gjort? Jag har skickat ut begäran om offerter till flera olika företag för att få reda på vad de tar för att utföra arbetet, hur lång tid det tar och så vidare. På så sätt får jag full koll på arbetet som ska göras, vad det kommer att kosta med mera.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*