Renovera trappa i villa

Trappor gör mycket mer än att förbinda två våningar i ditt hus. De utgör ett viktigt designelement och kan bidra till hemmets övergripande känsla.

Trappan är en del av vårt hus som ofta inte får den uppmärksamhet den förtjänar. När du förstår att denna del av vårt hus spelar en stor roll för husets utseende och känsla kan det vara dags att sätta trappen på priolistan i din renovering.

Vad ska jag tänka på innan jag planerar renovering av en trappa?


Budget

Som med alla andra aspekter av en renovering kommer din budget att diktera stilen och storleken på trappan, om du ska renovera hela eller bara byta ut trappsteg och vilka material du använder för att bygga trappan. En trappfirma som Formtrappan kan hjälpa dig med detta från start.

Stil och material

Välj en stil på trappan och material som går ihop med resten av ditt hus. Trappan är en viktig och synlig för i helheten av ditt hus design.

Säkerhet

Trappornas primära funktion är att ge säker tillgång mellan våningarna. De säkraste trapporna är trappor med en trappavsats. Värt att ta med i planen.

Fler funktioner

Kan du få in fler funktioner i trappen? Till exempel förvaring. Det finns normal massor med yta under trappen som är ultimat som förråd.

Utrymme

När du planerar din trapp så ha storlek i åtanke så att inte den nya trappen tar för stor plats på något sätt.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*