Recept på nätet

Det kan ibland vara svårt att veta vilket recept man ska gå efter när man ska laga någonting nytt. I dessa fall är det starkt rekommenderat att man håller sig till de recept som finns på erkända och populära sidor på nätet. Här nedan följer en lista på tre utav dessa sidor samt en beskrivning av varje sida.

ICA Recept

ICA har på sin hemsida en sektion enbart för recept. Det är väldigt att enkelt att hitta det man letar efter eftersom det bara är att söka på maträttens namn. Ifall man inte vet namnet så går det lika bra att söka på en ingrediens som man vet finns i maten så får man en lista på alla rätter där denna ingrediens finns med. Ifall man föredrar att själv bläddra på sidan för att hitta det man letar efter eller bara vill ha inspiration så går det enkelt att navigera i menyn för att hitta det man letar efter.

Köket.se

På Köket.se publiceras bland annat recept som man kan ha sett på TV. Däribland även privatpersoners egna recept som man kan ha sett i ”Halv Åtta Hos Mig” och som då inte nödvändigtvis kommer ifrån en professionell kock ifrån början. Ofta är det vanliga personer som har skapat recepten.

Med detta sagt så innebär inte det att det inte finns några recept ifrån professionella kockar. Det gör det, och gott om dem också för den delen. Det är bara att använda sig av sökfunktionen för att få fram den kock man föredrar och hitta alla dennes recept. Man kan även navigera sig fram manuellt för att hitta det man letar efter.

Recepten.se

Denna sida innehåller samma funktioner som tidigare nämnt men de fokuserar mer på att vara väldigt tydliga i sina recept vad gäller mängder och utförande. De använder sig även väldigt mycket av bilder för att visa hur saker och ting ser ut. Bilderna är väldigt bra illustrationer för att visa steg för steg hur processen ska gå till för att få ett resultat som är så likt utgångsreceptet som möjligt.

Kommentarsfunktionen på varje recept är även väldigt användbar för att dels kommunicera med andra och ta reda på vad man kanske har gjort för fel. Den är även väldigt bra för någon som letar efter ett bra recept att se vad andra personer som har provat tycker om det, både vad gäller resultatet, processen och tydligheten i de instruktioner som ges.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*