Övningskörning

Inlägget är skrivet i samarbete med Körkortsskolan

Håller just nu på att övningsköra med min lillebror. Han är 25 år gammal så han är lite sent ute, men bättre sent än aldrig som jag brukar säga. Att ha körkort är faktiskt viktigt och otroligt skönt och ger en fantastisk frihet i livet. Mycket som underlättas.

Men som trafikskoleläraren sa på handledarkursen ”18 åriga killar är inte mogna för körkort så det är bra att väntat lite!”. Jag håller med.

Jag själv tog körkort nästan exakt på min 18 årsdag och hade varit taggad på det sen jag fick börja övningsköra. Så nu har jag ju haft körkort i många år och är en säker bilförare så det känns riktigt bra att få hjälpa brorsan att fixa sitt körkort.

En sak som jag vet min bror ogillar, precis som jag, är att plugga. Och speciellt när det handlar om att läsa böcker. Men där finns det numera härliga tjänster som Körkortsskolan där man kan få alla körkortsfrågor digitalt och där finns också videokurser. Otroligt bra tycker jag och smidigt att alltid ha det tillgängligt så att man kan utnyttja till exempel stunder av väntan med att öva lite på Körkortsfrågorna.

När tog du ditt körkort? Vad var din största utmaning? Lämna gärna en kommentar.