Nätdejting – ett modernt och populärt sätt att mötas på

Inlägget är skrivet i samarbete med Dejtingsidor.nu

Sverige är ett av världens mest digitaliserade länder. Det har gjort att möjligheten att mötas på dejtingsidor har ökat explosionsartat.

Erfarenheterna med nätdejting verkar vara delade. Vissa människor har positiva erfarenheter som har slutat i tillfredsställande relationer, medan andra vittnar om erfarenheter fyllda med förvirring och ibland även frustration. Som med allt annat här i livet finns det även fördelar och nackdelar med nätdejting.

Vad är fördelarna?

  • Det är ett lätt sätt att komma i kontakt med många intressanta och potentiella partners, speciellt om man söker efter en viss typ, sexuell läggning, livsstil eller om man bor på en mindre ort.
  • De flesta dejtingsidor erbjuder olika typer av personlighetstest och matchning, vilket gör att man på ett snabbt och enkelt sätt kan komma i kontakt med likasinnade.
  • Nätdejting erbjuder olika sätt för att man på ett säkert och bekvämt sätt ska få en möjlighet att lära känna varandra innan ett möte.
  • Många känner sig mer avslappnade när det sitter i hemmets trygga vrå och vågar bjuda på sig själv mer.

Vad är nackdelarna?

  • Det stora utbudet av partners kan skapa förvirring och i vissa fall kännas överväldigande.
  • Det har visat sig vara lätt att fastna i ett oändligt sökande efter den perfekta matchningen.
  • Matchning och personlighetstest som dejtingsidor erbjuder kan vara missvisande beroende på hur människor presenterar sig.
  • Den största nackdelen borde nog ändå vara att det är svårt att utvärdera en potentiell matchning genom en dator. Den icke-verbala kommunikationen som sker när man träffas som kroppsspråk, blickar och höra varandras röster uteblir.

Sammanfattningsvis är det viktigt att komma ihåg att nätdejting bäst används som en resurs för att knyta kontakter. Om målet är att hitta den ”rätta” får man räkna med att lägga ner lite tid. En bra regel är att man bör testa minst två eller flera olika dejtingsidor, innan man bestämmer sig för vilken man ska söka vidare på.

Nätdejting är en djungel och det kan vara svårt att orientera sig genom den, men med rätt inställning och ett glatt humör kan den rätta matchningen finnas där ute någonstans.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*