Movesgood

Inlägget är skrivet i samarbete med Movesgood.se

Det här med att hitta sköna underkläder har alltid varit ett stort problem för mig. Sådana där mjuka och sköna med perfekt passform och hög kvalitet. Det är inte många märken som har klarat av det kan jag berätta. Underkläder, både kalsonger och strumpor, är en sån otrolig viktig del för comfort under dagen. Alla, både kvinnor och män, vet nog exakt hur det känns att ha dåliga underkläder på sig. Något man bara önskar sin värsta fiende.

Ju äldre jag blir, och som tiderna förändras, så tänker jag mer och mer på saker runt min konsumtion som till exempel miljöpåverkan och hur människor påverkas i processen när produkten produceras. Det är ju fakta att det inte alltid ser så bra ut när det kommer till både miljö och mänskliga rättigheter i klädproduktion.

Ett företag som har gjort det till sin grej att vara just motsatsen till allt detta negativa är Movesgood. De beskriver sig som ”Movesgood är till för dig och vår jord med en tro på goda handlingar.”. Och det är ju inget annat än fantastiskt. På Movesgood.se kan du alltså handla till exempel underkläder som kalsonger och strumpor utan dåligt samvete, till vettiga priser och till hög kvalitet. Det erbjuder ett utbud av hållbara basplagg och tidlösa kläder och accessoarer av högre kvalitet med en livscykel som är betydligt längre än många andra märken. Alltså inget slit och släng.

Och om vi nu pratar om underkläder. Lyssna på detta från deras nätbutik ”Supermjuka bambukalsonger och strumpor med lite stretch för maximal komfort och känsla…”

Movesgood är en del av rörelsen som jobbar för att göra modebranschen till något bättre än vad de. Är idag. De har fokus på etiska metoder och miljövänliga material och metoder. Med andra ord är det viktigare att jobba med en fabrik med bra arbetsförhållanden och med kvalitet än att tjäna några kronor extra per sålt plagg. Som det alltid borde vara.

I bilden högst upp har jag valt ut några av min favoriter ur deras underklädeskollektion och skapat ett kollage.

Vad gör du för ett göra medvetna val i din klädkonsumtion?

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*