Min stad Norrköping

Jag och mina barn bor faktiskt kvar i min hemstad Norrköping. Vad beror det på? Det finns faktiskt flera skäl till det. För det första fick vi tag i ett riktig bra hus till ett bra pris. Barnen har bra skolor att gå i och det är överlag en trygg och bra stad att bo i. Men vilka är de trevligaste ställena i staden och vad finns det att göra här?

Fem saker man absolut måste uppleva i Norrköping
När man besöker Norrköping finns det ett par ställen man absolut måste besöka. Här är fem av mina och barnens absoluta favoritställen att vara på.

Kolmårdens Djurpark
Det här kanske är Sveriges största och bästa djurpark! Här finns både delfiner, sälar, älgar och en hel del annat. Man kan åka runt i safariparken, gå runt bland stora och fina inhägnader och se vilda djur på nära håll. Dessutom finns det möjlighet att se olika uppvisningar som utförs av djur och människor. I djurparken finns också Bamses Värld och andra aktiviteter för barn.

Visualiceringscenter C
Det här är en stor hall där besökaren kan se många interaktiva utställningar. Det går dessutom att se på filmer i centrets dom. Där sitter man i bekväma stolar och man får uppleva ljud och bild i hela 360 grader.

Arbetets museum
Det här är ett museum där man kan titta närmare på människans privat- och arbetsliv. Det finns också olika aktiviter för barnen på lov och även annars. Dessutom finns det möjlighet att hålla olika konferenser med mera på museet.

Industrilandskapet
Man kan inte åka till Norrköping utan att titta lite närmare på industrilandskapet. Norrköping är en industristad överlag och dessutom ligger företagen fint, nära vatten och i grönskan.

Kvarteret Knäppingsborg
Kvarteret Knäppingsborg måste man bara besöka! Det är en helt unik miljö som ligger mitt i Norrköping city. Det här är ett mycket fint gammalt kvarter med riktigt gammal bebyggelse. De äldsta husen kommer från 1700-talet. Med en gång när man kliver in i kvarteret kan man se de stora kontrasterna mellan det gamla och det nya. I kvarteret finns flera olika torg där olika verksamheter samlas för torghandel med mera. I de små gränderna finns flera äldre butiker där du kan shoppa i äldre stuk, du kan fika på caféer med äldre tema och du kan njuta av de äldre kvarteren. Du kan också njuta av musik och den trevliga miljön precis intill Strömmen. Här trivs både vuxna och barn!