Mattor till barnrummet

Inlägget är skrivet i samarbete med Trendcarpet

Snart är det dags att renovera båda barnens rum, och barnen har faktiskt varit riktigt engagerade i utformningen av de nya rummen, och har valt allt från tapet och färger till golv och lister. Det är kul att de får sätta sig egen prägel på sitt rum. Samtidigt vill man som förälder som tänkt att vi ska bo här ett tag att rummen ska vara någorlunda neutrala, så att stilen på rummet håller några år framåt. Barnen växer ju snabbt och intressen, stil och värderingar ändras, vilket kan göra att ett för ”barnsligt” rum behövs renoveras igen om några år. Men jag tror vi får till det bra nu till slut, när jag fick lägga mig i lite.

En sak som jag förklarat för barnen är lättare att skapa känsla med i rummet är inredningen. Där kan man verkligen sätta sin prägel efter intressen och personlighet med allt från säng, inredningsdetaljer, hyllor och mattor.

Just mattor tycker jag är en inredningsdetalj som ofta hamnar lite i skymundan. De fyller sin funktion, den dämpar och är mjuk och skön på ett kallt golv men rätt matta lyfter också rummet på ett sätt och bidrar med inredningskänslan för hela rummet.

En nätbutik som säljer mattor är Trendcarpet. Jag fastnade helt i mitt scrollande i deras butik. Mycket inredningsinspiration. Men jag lät även barnen titta runt och välja ut en varsin barnmatta till sitt nya rum, den blir lite som en grund till resten av inredningen som vi ska köpa när vi är helt klara med renoveringen av barnrummen. Det tog inte allt för lång tid innan de hade hittat en varsin matta som verkligen speglar deras personlighet. Sonen som lever för fotbollen valde en fotbollsmatta och dottern en knallrosa, favoritfärgen. Så klart.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*