Matkasse

Inlägget är skrivet i samarbete med Matkassetopplistan

En sak som är viktigt för mig som ensamstående förälder med heltidsjobb är att få det här med mat att fungera i vardagen. För tid är något av en bristvara och jag lägger så klart hellre tiden på att umgås med mina barn än att åka och handla och sen laga mat i timmar.

Där kommer det här med färdiga matkassar in. Det är så otroligt smidigt för mig och den situation jag och mina barn är i. Vi får nyttig och bra mat med bra råvaror levererat till oss varje vecka. Till det även recept och inspiration. Så det är ofta lättlagat och inte särskilt tidskrävande att då det klart. Det betyder mycket mer tid med barnen och att jag slipper lägga tid på att springa i affärer och försöka komma på och sen hitta det vi behöver för veckans matlagning. Jag värderar min tid så mycket så det är helt fantastiskt. Tid är mer värt än pengar, speciellt när tiden kan läggas på något så viktigt som umgänge med barnen.

Hemma hos oss kör vi tjänsten Linas matkasse för en familj på fyra personer och det räcker oftast till både middag för oss 3 i familjen och en matlåda till mig att ha med till jobbet dagen efter. Vi är riktigt nöjda med det valet av matkasse och har kört det ett bra tag nu.

En annan fördel är att det blir väldigt mycket mindre takeaway och restaurangbesök. Det är så klart alltid trevligt att gå ut och äta eller köpa hem sushi eller en rejäl kebabtallrik, men särskilt bra för plånboken är det ju inte. Och ibland inte särkilt nyttigt heller. Positivt för både hälsa och ekonomi med andra ord.

Använder du någon matkassetjänst? Är du nöjd? Kommentera gärna nedan med vad du tycker.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*