Kreditkort när du reser

Inlägget är skrivet i samarbete med Kortio.se

Jag har alltid varit en person som älskar att resa och jag har också rest mycket i hela mitt liv. Det började som barn och mina föräldrar passion för att uppleva världen smittades av på mig. Jag var en globetrotter innan jag en hade fyllt 18 och blivit vuxen.

Nu är man ensamstående med två barn och har villa och vovve så sjävklart ser situationen lite annorlunda ut nu. Det är inte bara packa väskan och dra. Och den största skillnaden, det är inte lika billigt att resa utan ekonomi påverkas så klart mer och varenda krona jag kan spara gör stor skillnad.

Jag har så länge jag kan minnas använt kreditkort och betalkort som ger bonuspoäng på alla dina köp och med American express som mitt huvudkort så har det blivit en del poängresor med SAS och Star alliance. Rätt trevlig julklapp varje år att ha tjänat in två bonusresor per år så jag kan åka med barnen med bra platser på flyg, gärna business, och lounge service och sånt som gör resan lite trevligare.

Det är otroligt viktigt att jämföra kreditkort för resor innan man väljer så att det kort man väljer passar för din månatliga spend med kortet och att den bonus du får passar med dina mål för det. Kortio är en tjänst där du kan jämföra kreditkort för resa och lätt och smidigt kan få fram den information du behöver för att se om ett specifikt kort passar ju dina behov och mål.

På deras webbplats kan man till exempel se att kortet Easyliving har 0% valutapåslag, vilket är något som annars kan bli en dyr affär när du använder ditt kort och tar ut pengar utomlands. Jag har Easyliving som ett av mina bonuskort och även om jag använder det mindre än Amex så är det tillräckligt med tillfällen dom dyker upp där det behövs och just detta med 0% valutapåslag är fantastiskt, en mindre kostnad att tänka på.