Köpa sandlåda

Genom alla tider har barn alltid tyckt om att leka med sand på ett eller annat sätt, antingen på stranden eller hemma i trädgården i en sandlåda. Då får barnen utlopp för sin kreativitet och sina fantasier, samtidigt som de får frisk luft.

Det går att göra en sandlåda av princip allt möjligt, förr ute på landet användes gamla traktordäck till exempel. Visst kan man bygga sin egen sandlåda på egen hand utan några större problem, men det tar tid och det kan ju vara så att man inte har varken kunskapen eller verktygen för just detta ändamål.

För att göra det lätt för sig går det är bara att surfa in på olika webbsidor på nätet som erbjuder sandlådor i olika utformningar och prisklasser, så är problemet löst och ungarna får en sandlåda att leka i. En sandlåda finns att få tag i som är tillverkad av trä eller i formgjuten plast i olika storlekar. Dessutom finns det att köpa till olika slags tillbehör så som sandlådeskydd av olika de slag eller om man vill ha en sittyta inbyggd på lådan.

Att köpa sandlåda online är både enkelt och smidigt, men det finns vissa saker som man bör beakta innan man gör sitt val och beställer en sandlåda och det är:

Lock

När det är dags att beställa en sandlåda online, kontrollera om den har ett lock eller att det går att köpa ett lock som tillbehör. Detta för att undvika att djur och då framför allt katter gör sina behov i sandlådan. Dessutom så kommer det inte en massa annat i sanden, så som löv och annat skräp som kan fara runt när det blåser. Har inte sandlådan något lock går det naturligtvis att skydda den på annat vis med en presenning eller något liknande, vilket gör att man slipper att hitta obehagligheter i sanden.

Sand

En sak som man behöver kontrollera är om det går att köpa sanden på nätet också, samtidigt som man beställer sandlådan eller om den går att köpa på annat vis online. Har man tur så känner man någon som det går bra att hämta sand ifrån.

Ogräs

Köper man en sandlåda utan botten, bör man tänka på att använda sig av en ogräsduk och ha under. Detta för att förhindra att det växer ogräs och rötter i sanden.

Frakt

När man köper en sandlåda eller annat på nätet så tillkommer oftast en fraktavgift. Så det gäller att kontrollerar det innan det är dags att beställa, detta för att slippa få en obehaglig överraskning.

Leverans

Sandlådan ska ju levereras på ett eller annat sätt. Är det en sandlåda som man själv monterar och kommer i så fall i mindre paket? Eller är det en färdigmonterad låda som levereras och vad kräver det av dig i så fall? Behövs en kranbil för att lyfta in den i trädgården eller ingår det att den bärs in och så vidare? Ett litet tips är att inte vara för snål. Sandlådan kommer att vara på plats i många år och då kan det vara bättre att lägga pengarna på kvalitet.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*