Köpa hund på kennel?

Går du i tankarna om att välkomna en ny familjemedlem hem till dig? Att skaffa en hund är ett stort beslut som man inte bör ta lätt på. Det handlar om en familjemedlem som du välkomnar hem till dig och som du kommer att leva med under många, många år. Därför är det viktigt att man ser till att hunden har en bra historia redan från start.

Genom att välja att köpa din hund från en kennel kommer du att välja en hund som har börjat livet i trygghet och kommer från en etablerad hunduppfödare.

Fördelar med att välja en kennel

Det är nästan lika viktigt att välja rätt kennel som det är att välja rätt hundras. En kennel som har stor erfarenhet av hundrasen kan hjälpa dig med din hund genom livets alla utvecklingsfaser. Du kan få tips och råd om din hund när denna är valp, men även när den är tonåring och när den har blivit vuxen. Om du har en god relation till din kennel kommer de alltid att finnas där för dig med tips och råd. Om kenneln är registrerad inom SKK finns det en hel del regler och krav denna behöver uppfylla för att få vara med. När du väljer en kennel kan du även få titta på stamtavlor, träffa mamman i hemmet och dessutom har du chansen att titta på sjukdomshistorik med mera. Det blir helt enkelt ett tryggare val när man vill köpa hund.

Ska du ställa ut din hund?

Om du till exempel ska ställa ut din hund krävs det att denna har en stamtavla i många fall. Då är det klokt att välja en kennel med gott rykte och med utställningsmeriterade föräldrar. Det är svårt att veta exakt hur din hund kommer att bli när den är vuxen men genom att ta en titt på föräldrarna och andra släktingar till hunden finns det en god chans att du får en hund som är precis det du vill ha. Om tiken och hanen tidigare har haft en kull tillsammans kan du även ta en titt på hur dessa hundar har blivit. Det finns helt enkelt mycket mer historik att tillgå när man väljer att köpa en hund från en kennel.

Köp aldrig en hund du inte vet var den kommer ifrån

Att ta en omplaceringshund är en sak, detsamma gäller när man adopterar en hund som har blivit räddad från ett annat land. Du bör dock hålla dig ifrån att köpa valpar på Blocket som blir importerade från andra länder. Ofta kan du bli lurad. Om du får en valp överhuvudtaget kan denna ofta vara sjuk och även sönderavlad. Det innebär att den kan få ett liv som är fyllt med plåga och veterinärsvård. Detta är ingenting en klok ägare vill att hunden ska gå igenom. Dessa hundar kommer ofta från valpfabriker vars enda syfte är att just avla fram så många hundar som möjligt. Där bryr man sig dessvärre inte om valparnas tillstånd och då är det ett mycket bättre val att välja en kennel.