Hemförsäkring för studenter

Inlägget är skrivet i samarbete med Hemförsäkringstudent.nu

Om du är nybliven student och ska påbörja studier på högskola eller universitet kan det i många fall kännas som att man är kvar i tyggheten hemma i föräldrahemmet där man växt upp. och att allt löser sig. Tyvärr är det dock så att när du flyttat hemifrån till ettt första boende där du ska studer så inkluderas du inte längre i den hemförsäkring som dina föräldrar haft för familjen och det boendet. Det är med andra ord verkligen dags att se över din egen hemförsäkring och se till att du har ett komplett skydd.

En studentförsäkring är samma sak som en hemförsäkring, men där försäkringsbolagen gjort anpassningar för att det ska passa en normal students livsstill och situation Som ung student bor du ofta mindra, äger mindra värdefulla saker och har en lägre inkomst.

En viktig sak att tänka på är att en studentförsäkring behövs oavsett form av boende. Kollektiv, i andra hand, hyresrätt, studentboende eller studentkorridor, du behöver en hemförsäkring vilket som. Det är för din säkerhet och en hemförsäkring innehåller så mycket mer än bara skydd ovh försäkring .av din egendom.

Så vad brukar egentligen ingå i en hemförsäkring för studenter? Det är ju som sagt grunden samma sak som en hemförsäkring och är ett full gott skydd men med anpassningar. Detta igår oftast i en hemförsäkring student:

Egendomskydd
Reseskydd
Allriskförsäkring –
Krisskydd
Rättsskydd
Överfallsskydd
Ansvarsförsäkring

Innan du skaffar en hemförsäkring, jämför alltid pris och innehåll mellan försäkringsbolagen. Det finns pengar att spara här, och som studen är ju varenda krona viktig. Läs villkoren och se till att du känner dig trygg med att du får den försäkring du verkligen behöver.