Hemförsäkring – därför ska du ha en

Att försäkra sin bil är en självklarhet om man vill kunna använda bilen i trafiken, men att skydda andra delar av sitt liv är inte lika vanligt. Kanske beror det på att man tror att ingenting kommer att hända eller så har det att göra med att det inte är en lag, som trafikförsäkringen faktiskt är. Majoriteten har idag en hemförsäkring, men inte alla. Här kan du läsa mer om hemförsäkringens alla fördelar, men också om drulleförsäkring och vad det innebär.

Ett vanligt missförstånd är att folk tror att en hemförsäkring bara täcker hemmet, men så är inte fallet. Visst kommer din bostadsrätt eller hyresrätt att vara skyddad, men försäkringen kommer också att täcka de människor som bor där. I en hemförsäkring får du med ett överfallsskydd, ett rätts- och ansvarsskydd, samt ett reseskydd om en olycka skulle inträffa när ni befinner er utomlands. Med en hemförsäkring kan du skydda dina ägodelar om en vattenskada skulle inträffa eller om en brand skulle orsaka skada.

Vad är drulleförsäkring?

En heltäckande hemförsäkring är naturligtvis väldigt bra och något som alla bör införskaffa sig. I många fall vill man försöka spara in på kostnaderna för försäkringen så mycket som möjligt och skippar därför olika tillval. Ett tillval som du dock inte bör snåla på är allriskförsäkringen, eller drulleförsäkring som det också kallas. Det är trots allt den som täcker de allra vanligaste olyckorna.

Drulleförsäkringen går in och hjälper dig om du har varit oförsiktig och ger dig ett ekonomiskt bidrag för att du ska kunna ersätta det som har gått sönder. Drulleförsäkringen kommer till exempel att kunna ersätta läsplattan som gick sönder när 3-åringen drog den i golvet eller mobiltelefonen som gled ur fickan när du sprang till bussen. Med en drulleförsäkring kan du också få ersättning om barnen tycker att det är en bra idé att rita familjeporträtt på tv:n eller om du av misstag sätter dig på dina sprillans nya glasögon. Oavsett om du är en olyckskorp eller inte så kan en drulleförsäkring vara ett riktigt bra tillval till din vanliga hemförsäkring. Det ger ett heltäckande och bra skydd för hela familjen!