Gravidmassage

Under de senaste åren har fler och fler kvinnor i Sverige insett fördelarna med gravidsmassage. En gång uppfattades det som en form av alternativ terapi, men det har blivit ett alltmer populärt sätt för kvinnor att minska vanliga graviditetsbesvär. Det har visat sig att denna typ av massage är fördelaktig för gravida kvinnor eftersom den ger ett antal hälsofördelar.

Graviditetsmassage är en specialanpassad mild och lugnande massage som är skräddarsydd för den blivande mamman. Begreppet ”graviditetsmassage” avser massagebehandling av en kvinna under graviditeten. Den kan därför variera enormt i fråga om vad den består av. För många kvinnor är dock fördelarna med graviditetsmassage att lindra värk och smärta samt underlätta avslappning och förberedelse inför förlossningen.

Förbättrad sömnkvalitet

Massagen bidrar till en ökad produktion av melatoninhormon och serotonin i kroppen. Som ett resultat av detta får människor sin sömnrytm reglerad. När en gravid kvinna får massage förbättras sömnkvaliteten, vilket främjar en god helhetsverkan på kroppens mående.

Lindrar muskelsmärta och kramper

Gravida kvinnor drabbas också ofta av muskelsmärta och kramper. Dessa besvär uppstår vanligtvis på grund av muskelspänningar.

Ischias- och bäckensmärta

Graviditetens hormoner i kombination med barnets ökande vikt i bäckenutrymmet kan hos vissa kvinnor orsaka ischias- eller bäckensmärta. Detta kan vara särskilt plågsamt och svårt att hantera. Din massör kan arbeta försiktigt för att lindra smärtan runt bäcken och i skinkorna och benen.

Minska svullnad

När fötterna, benen och händerna börjar svullna under graviditeten beror det ofta på minskad cirkulation och ökat tryck på de stora blodkärlen. Massage kan hjälpa till att stimulera den mjuka vävnaden och flytta den extra vätskan och därmed minska svullnaden.

Vem utför graviditetsmassage?

Om du funderar på att få graviditetsmassage är det viktigt att hitta en kvalificerad massageterapeut som är specialiserad på denna form av massage. Fråga til exempel mödravården eller andra mammor vem de brukar rekommendera eller sök efter en massagesalong i ditt närområde till exempel gravidmassage stockholm. När du hittar en massageterapeut bör du kolla upp om de är specialiserade på just massage av gravida kvinnor.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*