Fotoalmanacka

Du har säkerligen hört talas om en fotoalmanacka. En fotoalmanacka är precis vad det låter som, en almanacka med fotografier. På internet kan du välja mellan ett flertal svenska och utländska hemsidor där du har möjlighet att designa din alldeles egna fotoalmanacka. Du väljer själv vilka bilder som du vill ska symbolisera vilken månad och skickar sedan iväg din beställning. Några dagar senare anländer din almanacka med posten och du har en snygg och personlig kalender att hänga på väggen eller ge bort i present.

Så går skapandet till

Alla hemsidor som erbjuder egendesignade fotoalmanackor har också någon form av designerprogram, även kallat för verktyg. Programmet behöver inte laddas ner, utan du hittar det direkt på företagets hemsida. I programmet har du möjlighet att välja vilken typ av almanacka du vill designa, ladda upp dina egna bilder och fylla i om det är några viktiga händelser som ska vara antecknade under specifika datum. Det sistnämnda finns inte tillgängligt på alla sidor, men är detta något du är intresserad av kommer du inte ha några svårigheter att hitta ett företag som erbjuder tjänsten. När du har designat din almanacka har du möjlighet att se hur det slutgiltiga resultatet kommer att bli, utan att faktiskt behöva genomföra beställningen

När passar en fotoalmanacka?

Det finns inga rätt eller fel när det kommer till en fotoalmanacka. Du kan designa en almanacka till dig själv och ha med alla dina finaste minnen från året som har gått eller varför inte använda fotografier på barnen för att ge bort i present till far- eller morföräldrar? En personlig fotoalmanacka passar lika bra att ge bort på en födelsedag som i julklapp. Du bestämmer vem som ska få fotoalmanackan och vad den ska innehålla.

Var ute i god tid

En almanacka är alltid designad för att räcka i ett fullt år, eller mer. När du beställer kan det alltså vara bra att fundera över när du vill att din fotoalmanacka ska kunna börja användas. Leveranstiderna hos de allra flesta företag är korta och det brukar handla om en leveranstid på mellan 3-8 arbetsdagar. Under jul och andra högtider kan det dock vara bra att vara ute i lite extra god tid. Det är många beställningar som sker under dessa perioder och dessutom är det inte ovanligt med försenad leverans. Var ute i god tid så har du en fotoalmanacka att börja det nya året med eller att slå in lagom till julafton.