Försäkra bilen

Inlägget är skrivet i samarbete med Billigastebilförsäkringen.nu

Alla som äger en bil eller har ägt en bil vet alla kostnader och risker som finns med en bil. Det är inte många månader om året som det inte är något med bilen. Något som måste fixas, servas eller repareras.

En stor kostnad men också otroligt viktig bilrelaterad sak är det här med försäkring. I detta inlägg tänkte jag skriva lite tips inför val att bilförsäkring så att du hittar rätt försäkring som passar dig och din bil. Jag har ju ändå rätt stor erfarenhet av det efter alla år av bilägande och jag älskar ju även att jämföra priser så ännu en fördel.

Att tänka på inför val av bilförsäkring

  1. Helförsäkring eller halvförsäkring – vad behöver du? Om du halvförsäkrar din bil så har du trafikförsäkring och en delkaskoförsäkring vilken innebär att du försäkrar bilens utrustning i och på bilen. I den ingår normalt trafikförsäkring, stöldförsäkring, glasgörsäkring, brandförsäkrin, och rättsskyddsförsäkring. En helförsäkring ger dig också vagnskadeförsäkring som ger dig ersättning vid olycka där bilen skadas / går sönder.
  2. Stirra dig inte blind på priset, se och jämför vad som faktiskt ingår i försäkringen så att du kan ta ett korrekt beslut. Läs också igenom villkoren för försäkringen och se vilka delar som ingår.
  3. Har du dina andra försäkringar på samma försäkringsbolag så kan det löna sig att teckna bilförsäkringen på samma försäkringsbolag då de ofta ger samlingsrabatter.
  4. Är din bil jättegammal och saknar värde så räcker de oftast med att ha dns trafikförsäkrad.
  5. Är du jättebilberoende för att ta dig till jobb och annat så kan hyrbilstillägg vara ett vettigt tillval så att du garanterat har en hyrbil tillgänglig när din bil är på verkstaden för att repareras efter en olycka.

Se till att jämföra bilförsäkring och ta in offert en gång om året när bilförsäkringen går ut. Var alert när årsförfallodagen närmar sig. En bra sida att börja på är Billigastebilförsäkringen.nu som är en jämförelsetjänst för just bilförsäkringar och där kan du också läsa ännu mer tips inför valet av försäkring. Verkligen en toppenresurs för att kunna göra rätt val och se vad för erbjuden alla de olika försäkringsbolagen har.

Hur har du valt att försäkra din bil? Lämna gärna ett kommentar. Jag har ju en nyare bil och har den så klart helförsäkrad med ett gäng tillägg som gör att jag känner mig säker inför alla situationer som man uppstå med min bil och min bilkörning.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*