Företagarnas verksamhet

Inlägget är skrivet i samarbete med Företagarna

Företagarna är en organisation som hjälper små och medelstora företag att utvecklas och skapa framgång i Sverige. Organisationen är utspridd på cirka 250 lokala föreningar och når därifrån ut till ungefär 60.000 medlemmar.
Företagarna är en mellanhand mellan de svenska företagen och Sveriges riksdag och regering i och med att de är en så kallad remissinstans. De kan därför tillsammans med sina medlemmar påverka näringslivet både på kommunal och på nationell nivå. Organisationen vill att företagare ska få möjlighet att leva ut sin fulla potential och följa sina drömmar och inte hindras av övermäktigt pappersarbete.

Som medlem i Företagarna blir man en del av ett stort nätverk och får ta del av flera nätverksträffar för att träffa andra entreprenörer och utbyta idéer, kunskap och få ny inspiration. Har man inte möjlighet att medverka fysiskt på de träffar som anordnas finns Företagarna även digitalt. Man kan ta del av mycket lärorikt material på både webben, sociala medier och deras egna podcast.

Alla medlemmar får dessutom ovärderliga förmåner utöver utbildningar och affärskontakter, till exempel fri juridisk rådgivning. Dessutom får man kraftiga rabatter på bland annat resor och hotell, drivmedel och bilar, telefoni och annan elektronik och även på försäkringar. Med dessa rabatter kan man spara pengar som istället kan gå till att utveckla verksamheten ytterligare.

Personligen drömmer jag om att starta eget inom event och fest. Tyvärr kom det en liten sak i mellan här som påverkar hela världen. Men jag har inte gett upp den drömmen. Jag sätter igång snart men vågar inte satsa helt innan man vet mer om var världen och ekonomin tar vägen närmaste åren. Men man måste börja någonstans, och väntar jag till nästa år så kommer jag önska att jag började för ett år sedan.

Jag tycker att Företagarna är en ritkig bra organisation och ett medlemskap är nästan ett måste som egenföretagare, enligt mig. Bara en sån grej som att få juridisk hjälp och råd är ju värt allt. I det behovhet hamnar nog alla företagare någon gång under karriären.

Driver du eget företag? Kommentera gärna nedan.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*