Fördelar med kontorshotell och coworkingspaces

Inlägget är skrivet i samarbete med Convendum

Som egenföretagare i nästan hela 20 år nu så har jag genom åren jobbat mig igenom väldigt väldigt många kontor i olika former. En gemensam sak för alla mina företags första kontor är att jag alltid börjat med kontorshotell. Så jag tänkte i detta inlägg gå igenom ett par olika fördelar jag ser med att ha sitt företags kontor på ett kontorshotell eller coworkingspace.

  1. Flexibla kontraktstider. Du låser dig ofta inte länge utan många gånger är det korta kontraktstider och väldigt generösa kontraktstider. En stor fördel om företaget inte skulle gå som du tänt och trott.
  2. Nätverkande och utbyte. Du kommer dela kontor med massor av andra företag. Perfekt läge för kunskapsutbyte, samarbeten och social samvaro som du missar om du sitter ensam. Möjliga synergieffekter med andra företag som kan leda till nya affärer.
  3. Attraktiv och central adress. Ofta finns dessa kontorshotell och coworkingspaces på attraktiva adresser centralt i storstäder där många nya egenföretagare normalt inte har råd att ha ett eget kontor.
  4. Priset. Ofta erbjuds relativt bra hyra för kontorsplatserna, i alla fall med att hålla igång en egen kontorslokal.
  5. All inclusive. Oftast erbjuder dessa co working Spaces en all inclusive Deal där allt du kan tänks behöva för att driva ett företag från ett kontor erbjuds. Internet, städning, kaffe, skrivare, kontorstillbehör och så vidare.
  6. Tillgänglighet. Ofta erbjuds tillgång till lokalerna dygnet runt för att passa alls behov.

Ett företag som erbjuder coworking space-lokaler är Convendum. De finns i med kontorslokaler i Stockholm och Göteborg Och beskriver sig själva som ett all-inclusive co working space.

De erbjuder två typer av kontor, dels ett medlemskap där du får tillgång till deras gemensamma arbetsytor och sen även privata kontor där du får ett dedikerat eget kontor. Vilket passar bättre för vissa verksamheter. De har också konferenslokaler tillgängliga för sina kunder. Något som de flesta företag ibland har behov av.

Har du haft eget kontor och testat på coworking space? Vad föredrar du? Positivt och negativt? Kommentera gärna nedan.