Fördelar med ett ärendehanteringssystem

Inlägget är skrivet i samarbete med Duostation

I alla verksamheter jag jobbar i just nu har vi extremt mycket kund-och leverantörskontakt. Och en sak man kan se tydligt är att i de verksamheter som man köpt in ett ärendehanteringssystem för all support så är arbetetet extremt mycket mer effektivt och tydligt. Vilket gör beslutet väldigt enkelt att ta steget även för de företagen som saknar ett idag. Nedan tänkte jag dela med mig av några fördelar jag upplevt med att sköta sin support i ett ärendehanteringssystem.

 1. Översikt – alla kundeärenden samlade
  Det är lätt att saker hamnar mella stolarna, och så även supportärenden. Genom att samla allt under ett tak där samtliga mail är tillgängliga för alla i din kundtjänst minska risken att något blir missat. Detta leder så klart till mer nöjda kunder.
 2. Till rätt person snabbt
  Med ett bra ärendehanteringssystem kan du snabbt assigna ett kundärende till rätt person och kompetens för att få en snabb lösning på kundens problem eller önskan.
 3. Kundregister
  Med ett ärendehanteringsystem får du också ett bra kundregister med alla kundens detaljer och även historik samlar kring kundens ärenden. Att snabbt och smidigt kunna hitta tidigare ärenden kan spara extremt mycket tid.
 4. Prioritera kundärenden
  Ibland kan vissa ärenden behöva prioriteras. I ett ärendehanteringssystem kan du lätt sätta prio på ett ärende så att det markerad för att hanteras före andra.
 5. Statistik
  Med ett system som samlar all kundsupport så får du möjligheten att få fram statistik över hur många årenden ni har, hur snabbt det blir lösta och hur allt fungerar. Med den information kan beslut tas för att till exempel förbättra svarstiden eller något annat som kan behöva trimmas i processen.

Tillgången till bra verktyg är avgörande för att kunna erbjuda en bra kundservice. En programvara för kundtjänst får du hjälp att hjälpa dina kunder.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*