Flyttstädning

När man är mitt i en flytt har man tillräckligt att tänka på och just flyttstädning är nog det sista man vill tänka på just under flytten. Men det måste ju göras, och för att undvika problem med de som flyttar in, eller eventuell hyrevärd så behöver det göras ordentligt och noggrant. Alla år du bott i bostaden ska städas bort, och det är ofta jobbigare och mer jobb än vad man tror. Att flytta är helt klart ett stressigt projekt och att få möjligheten att slippa just flyttstädningen kan vara avgörande för att helt enkelt orka med.

Som tur är finns det städfirmor som hjälper dig med just detta. Ett städföretag som erbjuder hjälp med flyttstädning i Stockholm är stockholmflyttstädning.nu, de erbjuder prisvärd flyttstädning för en smidigare flytt i Stockholmsområdet och sköter allt kring flyttstädningen så att du kan fokusera på annat. De har lågt pris och erbjuder kvalitetsgaranti, något som är en säkerhet för dig som anlitat dem för flyttstädning, du vet att om det skulle uppstå något problem eller fel så blir det åtgärdat direkt utan tjafs. På deras webbplats kan du också läsa massor med tips kring flyttstädning och mer information kring vad som ingår och gäller.

Vad ingår normalt i en flyttstädning?

Nedan listar vi städmoment som normalt ingår i en flyttstädning och som förväntas vara åtgärdat av hyresvärd eller nya fastighetsägare. Detta är viktig att ha koll på så det inte uppstår en tvist mellan dig som flyttar ut och de som flyttar in.

  • Dammsugning och våttorkning av alla golv
  • Fönsterputsning och persienntvätt
  • Torka alla garderober och skåp både på insidan och utsidan
  • Rengöring av spis, plattor, ugn, galler och fläkt i köket och frosta av frys och kyl och rengöra dessa.
  • Rengöring avsamtiga ytor i badrummet och även badkar, dusc, handfat och toalettstol grundligt.
  • Rensning av alla golvbrunnar
  • Städning av alla ytor på altan, balkong eller uteplats
  • Rengöring av fönsterbänkar, ventiler och element
  • Torkning av dörrar, lister och socklar.

Kan jag använda RUT-avdrag för flyttstädning?

Ja, det kan du. På tjänster som flyttstädning kan du på skattereduktion på upp till 25000 kr per person och år.

Har du använt flytthjälp med flyttstädning någon gån? Kommentera gärna nedan om du har mer tips om vad man ska tänka på när det kommer till flyttstädning.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*