Flyttips

Inlägget är skrivet i samarbete med Grabbarnas flytt


Vill du veta hur du packar och flyttar snabbt och smidigt? Är du intresserad av hur du kan göra flytten enklare och mindre stressig? Om så är fallet kan några av dessa flyttips förändra ditt sätt att se på flytten till det bättre. Ta dig tid att bekanta dig med dessa smarta flyttknep, hacks och organisationsidéer som kan sätta ge dig en lugnare och bättre flytt.

Skapa en checklista och en budget för flytten

Gör först en checklista för flytten som innehåller en tidslinje. Allas tidslinje kommer att se olika ut beroende på hur lång varsel som ges före flytten. Vissa människor har två månader och andra kanske två veckor. Genom att visuellt organisera din flytt kan du hålla koll på händelserna medan de pågår.

Väg för- och nackdelar med att anlita en professionell flyttfirma

Om du inte har tillgång till villiga släktingar och vänner eller om du flyttar till en annan delstat kan det vara klokt att anlita en flyttfirma både för att flytta dina ägodelar fysiskt och för flyttstädning. Den mängd arbete som det tar av dig under denna stressiga tid kan vara väl värd den extra kostnaden. Att anlita flyttfirma kan vara en fantastisk upplevelse – om du anlitar rätt företag. Var inte rädd för att ställa frågor innan du skriver under ett kontrakt. Denna due diligence kommer att ge dig sinnesro när flyttdagen närmar sig.

Gör dig av med onödiga prylar

Ett viktigt packningstips är att se till att du inte tar med något i flytten som du inte längre behöver. För att minska din stress och arbetsbörda bör du rensa ut innan du börjar packa, vilket innebär att du måste ta reda på vad du ska kasta, behålla, sälja eller donera. Ta mått på ditt nya hem och gör dig av med alla möbler som inte passar in eller som du vet att du inte kommer att använda.

Köp bra flyttkartonger av högre kvalitet

Det är frestande att gå till närmaste lågprisbutik och försöka få tag på de billigaste flyttkartongerna. Flyttlådor är dock generellt relativt billiga, och den extra hållbarheten kan vara värd kostnaden i slutändan.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*