Finsmakarna

Inlägget är skrivet i samarbete med Finsmakarna

Finsmakarna är ett företag som har specialiserat sig på att göra delikatesslådor med ekologiska och rättvisemärkta råvaror. Delikatesslådorna kan sedan säljas av klasser och idrottslag för att tjäna pengar till klassen eller föreningen. Produkterna är därför helt rätt i tiden med det stora miljöfokus som finns just nu. Lådorna har flertalet certifieringar som går i linje med företagets vision om kvalitativa råvaror och hållbarhet. Finsmakarna driver även Fikakassan.

De delikatesslådor som Finsmakarna erbjuder är ett roligt och uppskattat alternativ till de klassiska strumporna eller kakorna som annars brukar säljas av lag och skolklasser. Det uppskattas av både köpare och säljare att det kommer något nytt på marknaden, något som gör köparna än mer köpvilliga.

Det finns ett stort utbud med olika lådor som Finsmakarna har satt ihop. Alla kan hitta någon låda som de själva kan tänka sig eller som de vill ge bort i present till någon som de håller kär. Man kan till exempel köpa en låda med två finare olivoljor, en kaffelåda med 3 kaffepaket av hög kvalité och olika smaker, en låda med praliner gjorda av belgisk choklad, en pastalåda, marmelader och telådor. Det finns som sagt ett stort utbud av hopplockade lådor där tanken är att det finns en låda för alla.

Så fungerar det

Det ska vara enkelt och roligt att sälja Finsmakarnas delikatesslådor och det är viktigt att hela laget eller klassen känner sig peppad till utmaningen. Ett tips är att innan försäljningen tillsammans gå igenom vad pengarna ska gå till så att det finns ett konkret mål för försäljningen. På så sätt kan man också räkna ut hur mycket pengar som man behöver få in och därmed ett snitt på vad varje person behöver sälja. Man kan också sätta en tidsgräns där man bestämmer att man till exempel ska sälja i 3 veckor och sedan varje fredag räkna ned hur man närmar sig målet som kan vara klassresan. Det kan göra eleverna ännu mer taggade på att nå sitt mål då de ser att det går framåt och att det inte är ouppnåeligt.

Nästa steg är att kontakta Finsmakarna för att komma igång med sin försäljning. Man får då ett startpaket där varje lagmedlem eller elev får två foldrar med Finsmakarnas utbud av delikatesslådor så att de är redo att ta upp beställningar. Man får två foldrar för att även föräldrar ska kunna ta med sig en folder till jobbet och hjälpa till med försäljningen.

Det finns inget krav från Finsmakarnas sida på hur mycket man ska sälja. Av erfarenhet brukar en individ kunna sälja i snitt 11 lådor, en summa som kan vara en riktlinje för vad som är möjligt.
När hela säljperioden har löpt ut är det dags att skicka in den slutgiltiga beställningen. Detta görs av den utsedda kontaktpersonen som sammanställer vad varje individ har sålt och skickar in den beställningen till Finsmakarna. Sedan tar det mellan 3-5 arbetsdagar innan leveransen kommer fram och är redo att delas ut till de som har beställt något. För beställningar på 35 lådor eller mer är leveransen kostnadsfri, vid färre än 35 lådor tillkommer en fraktkostnad.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*