Fettsugning

Fettsugning är ett kosmetiskt ingrepp som används för att avlägsna oönskat kroppsfett. Det innebär att man suger ut små fettområden som är svåra att förlora genom motion och hälsosam kost. Det utförs på områden på kroppen där fettdepåer tenderar att samlas, t.ex. skinkor, höfter, lår och mage.

Syftet är att förändra kroppens form och resultaten är i allmänhet långvariga, förutsatt att du håller en hälsosam vikt.

Hur görs fettsugning?

Fettsugning är ett 1-2 timmar långt ingrepp där fettceller avlägsnas permanent från din kropp, vanligtvis av kosmetiska skäl.

Några av de vanligaste platserna där fett avlägsnas är magen, låren, skinkorna, armarna, ryggen, övre delen av halsen strax under hakan och käklinjen.

Normalt får du lokalbedövning för att söva operationsområdet eller en allmänbedövning så att du inte är vaken under ingreppet. Därefter sprutar kirurgerna ofta in en lösning i operationsområdet som innehåller en blandning av saltlösning, en bedövningsmedicin och en medicin som minskar blödningen. Detta är för att hjälpa huden och fettet att separera från viktiga strukturer som muskler och blodkärl så att de inte skadas under sugningen.

Därefter för kirurgen in ett långt metallinstrument under huden. Kanylen suger sedan ut ditt fett. Under denna process kan kirurgerna också använda en mindre mikrokanyl för att ta bort fett i närliggande områden för att uppnå en mer naturlig och slätare kontur.

En bra klinik

En fettsugning och andra kosmetiska ingrepp är inget man vill att vem som heslt ska göra. Det är därför viktigt att läsa på innan oim både kliniker och kirurger.

Kliniken Estetikum är Sveriges ledande klinik inom fettsugning och på deras webbplats kan du läsa att de har det största antalet utförda operationer i Norden inom laserassisterad fettsugning (Smartlipo). Det betyder något och är verkligen ett gott betyd på kliniken.

Operationerna på Estetikum utförs och ansvaras av överläkare med lång erfarennhet och specialistkompetens inom just fettsugning.