En utflyktsdag

Härom dagen var jag och barnen på utflykt. Vi hade ordnat hundvakt och passade på att ta en hel dag då vi inte hade några måsten eller krav alls. Vårt mål var att ha roligt och det hade vi också. Men vad hittade vi på egentligen?

Picknick
Vi började dagen här i Norrköping. Damien och Linn fick följa med mig till Strömparken och där hade vi en trevlig picknick som vi avnjöt i solskenet. Vi hade med oss en korg med smörgåsar, goda frukter och dricka som vi satt och mumsade på medan vi tittade på annat folk, fåglar och insekter. Under tiden jag satt kvar och njöt av mitt kaffe sprang barnen iväg och lekte i lekparken ett par meter bort. De gungande, lekte i klätterställning, åkte rutschkana och gungade gungbräda. Det fanns också en liten karusell man kunde snurra runt på men den var upptagen av andra barn i stort sett hela tiden och de snurrade så fort att varken Linn eller Damien vågade åka. När barnen tröttnat på lekparken gick vi till vattnet och matade ett par fåglar med resten av mackorna. Det var en hel del änder som blev glada åt maten. Sedan sa vi hejdå till parken och åkte vidare.

Trampoliner och aktiviteter
Efter lekpark och picknick kan man tro att barnen borde ha varit trötta men riktigt så var inte fallet. Då bar det av mot Linköping. Där finns nämligen trampolinparken Yoump. Precis som det låter är Yoump en stor hall där nästan hela golvet och en del av väggarna består av trampoliner. Här kan man antingen hoppa för att det är roligt, eller för att man tränar på olika tricks. Det finns roliga hoppgropar med skumfyrkanter att landa i och man kan också träna på wallrun, parkour och annat utan att vara rädd för att slå sig. Efter ett par timmars lek där för både barn och vuxen var det dags att åka hemåt.

Trötta men glada barn
Väl hemma hämtade vi hunden och sedan var det dags för middag. Barnen var riktigt trötta och det blev tidigt sänggående för dem. Båda var dock på mycket gott humör och det märktes allt på dem att de saknat hunden en del. Den var nämligen välkommen upp i alla sängar under hela kvällen. Även jag, pappa Viktor, var rätt så mör i kroppen efter att ha suttit i solen och sedan ha hoppat runt i ett par timmar.