Det här med dating online

Jag, Viktor, har under en längre tid varit singel och dessutom är jag en ensamstående pappa. Jag har full förståelse för att jag kanske inte är lika attraktiv på dejtingmarknaden längre men jag har trots allt börjat testa dejting på internet. Jag har provat flera olika sajter och resultaten har varit minst sagt blandade. De sajter jag har fått bäst resultat på är Mötesplatsen, Tinder och Happy Pancake men jag har märkt att många också bara är ute efter att skaffa vänner.

Svårt att komma igång
På vissa sajter är det relativt svårt att komma igång. Det är mycket information som ska fyllas i och det finns frågor som ska besvaras. Ibland måste man aktivera sin mobil för att få åtkomst till chatter och annat, andra gånger ska man aktivera kontot på annat sätt. När man väl har fått sitt konto ska man sedan fylla i en profil och skriva om sig själv och det är inte heller helt lätt. Man vill inte ljuga men samtidigt kan man ju inte låta för tråkig heller. Att ange sin ålder kan vara lite pinsamt men vem vill utge sig för att vara yngre bara för att sedan bli upptäckt? Inte jag i alla fall.

De som söker efter kompisar
På några dejtingsajter online har jag funnit att många bara söker efter kompisar. Det handlar helt enkelt om att de vill ha vänner av samma eller motsatta könet att skriva till och ja, vara vän med. Jag har fått flera meddelanden som vill ha mig som vän och det kan väl vara trevligt, men nu är det en relation jag söker.

Okända personer
Ibland kan man råka ut för att personer använder bilder stulna från internet. De kan ha falskt namn och försöker få en att träffas på konstiga ställen. Det här tycker jag är lite otäckt och sådana kontaktförsök brukar jag blockera och anmäla. Det är inte riktigt sådan jag tycker hör hemma.

Lyckade resultat
På några av sajterna har jag faktiskt fått meddelanden från tjejer som finns på riktigt och som verkar intresserade av att gå på en dejt. Några är yngre, andra är äldre. Det är dock viktigt att de förstår att jag har barn och att de måste accepteras. De allra flesta har inget emot det, medan andra kan vara lite mer frågande. Många som inte har barn skriver dock att de bara är osäkra och att det kanske är bra att ta det lite lugnt i en framtida relation så att barnen hinner vänja sig. Vad tror ni? Är det något att satsa på en sådan relation?