Det gömda golvet

Som jag skrivit om en hel del här på bloggen så har jag jobbat en himla massa timmar med att renovera detta hus som jag köpta för några år sen. I december 2020 påbörjade jag renovering av allrummet på övervåningen, ett rum som blir lite bortglömt och som man hittills mest passerat på väg till andra delar av huset. Men det rum har så mycket potential till att bli något mysigt och vara ett ställe i huset där man kan bara kan hänga och slappna av och njuta av stunden tillsammans med hela familjen.

Det första jag gjorde var att börja riva, allt från tapet till en gammal heltäckningsmatta och vad döljer sig där under tror du? Ett helt fantatiskt gammalt ekgolv där allt som behövs är en omgång ac golvslipning och behandling. Detta gjorde mig så glad och det kommer att lyfta intrycket av hela rummet. En extra bonus är att jag med denna upptäckt sparar enormt mycket pengar som jag annars behövt lägga på ett nytt golv. Pengar ut har jag tillräckligt med med denna renovering.

Så det var bara att snabbt ringa maskinuthyrningsfirman jag brukar vända mig till här i Norrköping och boka golvslip och allt annan utrustning jag behövde för att komma igång med att få fram det fantastiska golv jag hittat. Jag valde att göra jobbet själv denna gång, och jag skulle inte säga att det är superlätt men jag är glad att jag fått testa på det och fått lära mig något nytt. Är det något man kan säga om att renovera mycket själv är att man hela tiden lär sig nya saker.

Resultatet blev helt fantastisk, finaste golvet i hela huset. Att någon nån gång på 80-talet gjort valet att lägga över en heltäckningsmatta är så otroligt svårt att förstå, men det är ju i och för sig mycket med 80-talet som är svårt att förstå. Nu har jag haft några veckors ledigt med renoveringen efter insatsen med golvslipning och nu är det dags att ge sig på väggarna. Hoppas hitta en färg som tillsammans med golvet får fram en liten lyxigare känsla.

För dig som inte vill göra som jag och slipa och behandla golvet själv så vill jag rekommendera stockholmsgolvslipning.nu där du kan läser mer om golvslipning och anlita riktiga proffs på golvslipning. Det rekommenderas i de flesta fall.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*