De 1000 öarnas land

Jag är nog inte den enda som just nu tittar ut genom fönstret och möts av ett regnigt, grått, mörkt och kallt Sverige. Och jag är nog heller inte ensam om att blunda och istället drömma mig bort till varmare länder och en semestervecka eller två med total avslappning, fantastiska upplevelser och njutning dagarna i ända. Jag hoppas du har en resa inplanerad snart eller nu i alla fall börjar planera nästa.

Personligen drömmer jag om Kroatien, jag har aldrig varit där men har så många vänner som pratar om det som helt otroligt på alla sätt och när man surfar runt på reseguider och läser och kollar bilder så förstärks känslan med behovet att få uppleva det på riktigt någon gång. Det finns som mycket som lockar med Kroatien, värmen, havet, de vackra landskapen, maten och människorna. Det känns som att landet bjuder på en helt otrolig kultur och natur rakt igenom på alla plan. Det verkar vara en plats för du kan skapa minnen för livet.

Kroatien kallas de tusen öarnas land och det inbjuder ju verkligen till möjligheten att ge sig ut att segla där och få vara nära det vackra och varma vattnet och ta sig runt bland öar och stränder runt Kroatiens kust.

Jag är ingen båtmänniska och har trots skepparexamen från min militärtjänst aldrig framfört en båt själv och känner att om jag skulle segla i Kroatien skulle jag nog inte vilja sköta seglingen själv utan bara njuta av det härliga med båtlivet utan någon större arbetsinsats. Som tur är finns det då seglingresearrangörer som More Sailing som erbjuder seglinaresor, både med och utan besättning. Med More Sailing kan du segla i Kroatien, Italien, Grekland och Karibien.

De erbjuder seglingsresor med besättning för de som vill ha en mer avkopplad semester och de erbjuder båtar att hyra för dig som vill segla själv. Du kan beställa deras katalog här för att få hem mer information och inspireras till nästa resa.

Att ge sig ut på havet är en speciell sorts frihet som är svår att jämföra och med företag som More Sailing blir det tillgängligt för alla, även de utan båtvana. Med en seglingsresa där du reser med bestämning får du möjligheten att bli riktigt bortskämd och bara fokusera på att njuta av havet, lugnet och allt det vackra du seglar förbi. För dig som är lite mer äventyrslysten och går igång på utmaningen med seglingen så finns det som sagt också seglingsbåtar att hyra för dig också.

Var bär det av för dig nästa resa? Vågar du bryta mönstret med en vanlig charterresa? Berätta gärna med en kommentar nedan. Mig hittar ni med ett stort leende flytande på en badring någonstans utanför en Kroatisk paradisö.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*