Damiens 7årsdag

I fredags fyllde Damien hela sju år. Det är inte klokt vad fort tiden har gått. Det känns som det var igår han låg nyfödd på BB. Men hur har firande och kalas sett ut för födelsedagsbarnet?

Fredagen
På fredagen kom förstås inte så mycket folk på besök för firande. Då var det skola och arbete. Men han blev så klart sjungen för i skolan och alla barn i klassen bjöds på glass. På kvällen hemma hade vi ordnat med en liten tårta och så fick han önska vilken mat han ville ha. Det blev så klart pizza, den absoluta favoriträtten. Ett par födelsedagspresenter blev det också. Fotbollskort och plastfickor att sätta in dem i samt lite lego. Resten av presenterna sparades till lördagen.

Lördagen
På lördagen kom det släktingar från när och fjärran för att gratulera. Då blev det tårta, bullar och kakor. Kalaset började på förmiddagen och höll på långt inpå kvällen. Även av släktingarna hade Damien önskat sig lego och fotbollskort och det fick han en hel del av. Han kunde rent av färdigställa ett lag med sina kort och det tyckte han var riktigt roligt. Av syskon och den närmaste familjen fick han också gosedjur och så ska hela familjen gå på fotboll senare under säsongen. Det blev allt som allt en lyckad dag. Mindre glad blev Damien kanske av farmors paket. Som vanligt var det bara mjuka klappar och hon hade nog allt misstagit sig på hur gammal Damien blivit. Kläderna var ett par storlekar för små och inte alls i Damiens stil. Den tuffa fotbollskillen vill inte ha blommiga shorts. Men det förstod inte farmor och tyckte att han vad jättefin i kläderna som närmast såg ut som ett par badbyxor.

Söndagen
På söndagen hade alla släktingar åkt hem och det gjordes i ordning för barnkalas. Då kom de närmaste vännerna med paket, godis och annat. Temat var såklart fotboll och på bordet lades en grön duk och fotbollsfigurer ställdes ut. Efter maten spelade barnen fotboll på bordet med hjälp av de små gubbarna och en pappersboll och tro mig, det såg ut som hela bordet skulle braka ihop. Sedan var det dags för fiskedam. Damien hade varit med och gjort små påsar som sedan fyllts med lite godis, en frukt och ballonger. Varje barn fick en liten påse som fiskades upp bakom ett skynke och sedan var kalaset över för den här gången.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*