Byt elbolag

Inlägget är skrivet i samarbete med Bytelbolag.se

Jag som villaägare är ju en person som är i gruppen som tjänar mest på att göra ett aktivt val av elbolag och elavtal. Och detta är något jag alltid haft bra koll på och jämfört noggrant vad som passar just mig mest.

Jag är ju, som du vet om du läser denna blogg, en riktig sån där gubbnöjd sparare som blir lycklig så fort det är billigt maskindiskmedel och man sparar 34 öre per disk. Och det går igenom all min shopping och alla avtal jag ingår. Jag jämför alltid pris och kvalitet. För att billigast är så klart inte alltid bäst. Även om priset kan väga upp för ganska mycket.

Jag tänkt dela med mig av ett par tips att tänka på för dig som är på gång att byta avtal.

  1. Fundera på vilken typ av elavtal passar ditt boende och dina behov bäst. Är Tt fast avtal eller ett rörligt avtal det som kommer ge dig bäst pris över året.
  2. Tänk på miljön. Här har du chansen att göra att aktivt val med att få köpa så miljövänlig el som möjligt! De första elbolag har numera en sådan produkt att erbjuda. Och jag säger helt enkelt, varför inte välja det bästa för klimatet?
  3. Gör ett aktivt val och jämför också innan du väljer ett elbolag. En aktör som erbjuder en tjänst där du kan jämföra Elbolag är Bytelbolag.se. De är en oberoende tjänst skapad för att hjälpa dig få det bästa elavtalet. De utbildar konsumenter om olika alternativ med både miljö och ekonomi i åtanke. Och där har vi ju de två viktiga delarna i ett elavtal.

Vad är dina tips när det kommer till att välja elbolag? Kommentera gärna dina tips nedan så att flera kan få läsa fler bra tips.

Är du nöjd med ditt elavtal? Jag är väldigt nöjd med mitt, men det är ändå viktigt att se över den när det är dags för att inte fastna i det bekväma och betala för mycket.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*