Bygga altan

Jag köpte ju en ny villa för ett tag sedan och nu har vi bott in oss. Något jag saknar är en altan att kunna sitta på, grilla på och där barnen kan vara ute utan att de kan springa ner på vägen. En altan med staket och en grind är alltså vad jag söker. Men hur gör man egentligen? Jag har googlat runt en hel del och på vissa sajter finns det långa och svåra beskrivningar samtidigt som på andra verkar det hur lätt som helst att bygga altaner. Jag tror att jag kommer att göra någon form av blandning av de olika metoderna. Jag ska ju liksom inte ha en stor pool på altanen utan det ska främst vara ett ställe att umgås på. Då kanske det inte behöver vara så tillkrånglat.

Material

Jag har dock insett att det hur som helst kommer att krävas en hel del material för att altanen ska kunna byggas. Det kommer både att behövas reglar, plintar, brädor och såklart en hel del spik och skruv. Men att åka och handla allt i vår lilla bil blir inte lätt. Virke är dessutom dyrt att köpa här. Det var tur att jag hittade bygghemma.se som säljer virke och annat material online. De erbjuder frakt ända hem till dörren och det är inte fel! När det var något jag letade efter var det dessutom enkelt att kunna kontakta kundtjänsten för att fråga om hjälp.

Byggnationen

När materialet väl kommer hem ska jag börja bygga. Trots att jag nog har relativt bra koll på hur allt ska gå till hade det nog inte varit fel med några fler tips från er läsare. Ni brukar kunna komma med bra och konkreta tips. Ni kanske kan hjälpa mig att komma på någon bra lösning för hur jag ska kunna låsa grinden på ett effektivt men ändå smidigt sätt? Jag behöver också lite tips om hur altanen egentligen ska se ut. Ska jag låta den gå längs med husets hela baksida eller ska den bara täcka en bit av huset? Gräsmattan bakom huset är inte jättestor och jag tänker att det kanske är bättre att göra altanen lite mindre och sedan stängsla in lite gräsmatta så att barnen kan vara där nere och leka också. Kanske kan man sätta upp en gungställning, en sandlåda eller liknande? Det finns en del att fundera på. Men nu ska virket beställas hem!