Bröllopsgåvor – Klassiska gåvor till bröllopsparet

Det är inte ovanligt att fantasin börjar tryta så fort det är dags att inhandla en födelsedagspresent eller julklapp. Ännu svårare är det när man vet att man är bjuden till ett bröllop, eftersom denna typ av gåva skiljer sig en aning från andra typer av presenter. Som gäst vill man gärna att bröllopspresenten ska komma till så stor användning som möjligt, samtidigt som gåvan är personlig och bli uppskattad.

Det finns ett flertal olika klassiska bröllopsgåvor att använda sig av för den som har slut på idéer. En mycket vanlig gåva är att ge en present som paret kan ha i sitt gemensamma hushåll, vilket kan vara allt från hushållsmaskiner till vackra dekorationsfat eller inredning. Detta är oftast en mycket uppskattad present som paret får en lång användning av.

En annan gåva som har fått mycket uppmärksamhet i samband med bröllop är kristallglas. Glasen är vackra och vanligtvis handgjorda. Vill man dessutom se till att göra dem extra personliga brukar man kunna få hjälp med gravering av glasen. På så sätt kan man skriva in brudparets namn eller datum för bröllopet, vilket blir något riktigt minnesvärt att alltid blicka tillbaka till. Dessutom är dessa glas sedan utmärkta att ta fram när paret firar sin bröllopsdag under kommande år.

Något som inte var speciellt klassiskt förr, men som på senare tid har blivit mer och mer vanligt är att använda sig av scrapbooking. Genom att klippa och klistra, använda olika dekortaioner och torkade blommor, spets, foton och andra typer av föremål kan man skapa ett mycket personligt och vackert album till brudparet. Här kan man låta fantasin flöda riktigt ordentligt och använda sig av foton från parets resor, minnen från när de träffades eller vad man nu tycker är passande. Fördelen med denna typ av present är att man kan vara säker på att ingen av de andra gästerna kommer komma med en likadan gåva.

Som sista punkt på denna lista hamnar servicen. Det finns ett flertal vackra servicer att välja mellan och från olika kända tillverkare och designers. En service som är mycket populär är Swedish Grace från Rörstrand, men självklart finns det ett mycket brett utbud att välja mellan. Ett stort plus i kanten för service är att du själv kan välja hur komplett servicen ska vara. Det finns både matservice och kaffeservicer, vilket gör att du kan variera servicen efter den budget och ekonomi som du själv har.

Det råder inga tvivel om att de mest klassiska bröllopsgåvarna hör hemmet till. Detta har länge varit en tradition i Sverige och är ett sätt för brudparet att få sitt gemensamma hem komplett. Nuförtiden är det dock vanligt att brudparet redan på inbjudan berättar vad de önskar sig, vilket kan underlätta för gästerna.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*