Bli av med gubbmagen

Man ska inte förneka att det går fort att skaffa sig en gubbmage och en typisk pappakropp när man inte tränar. Men nu ska det bli ändring på den saken. Jag ska börja träna och se över mina kostvanor en hel del. Jag vill inte ha den där gubbmagen hängande över byxorna och jag vill inte se ut som en bulldog i ansiktet med slappa kinder och hängande påsar under ögonen. Nu ska det ändras!

Komma igång med träningen
När jag blev pappa slutade jag träna helt och hållet. Jag hann helt enkelt inte med, eller så var tidsbrist ett svepskäl för att slippa. Hur som helst ska jag börja om. Jag har redan börjat med promenader varje morgon och en kortare tur varje kväll. Däremellan försöker jag också ta trappor och ta så mycket gratismotion jag kan. Jag planerar dessutom att börja träna på ett gym så att jag kan få hjälp med att utforma ett träningsprogram som verkligen passar mig. Att bara ligga hemma på soffan löser inga problem och när konditionen är så dålig att jag knappt tar mig upp för trappan utan att behöva ta en paus på mitten, då är det riktigt illa.

Kosten
Det är inte bara träningen som har blivit dålig sedan jag blev pappa. Även kosten har fått sig en känga. Det är lätt att bara värma snabbmat till lunch och sedan när barnen har gått och lagt sig kommer chipspåsen fram. Kanske har det blivit någon öl då och då också. Det har lett till att byxorna har blivit svåra att knäppa och t-shirten når inte längre nedanför magen. Det måste till en förändring och det ska ske nu.

Jag har slutat köpa hem godis och chips till mig. Barnen får var sin liten påse på helgen och dem tar jag aldrig godis ifrån. Det skulle vara hemskt. Jag har också börjat äta bättre och oftare. Istället för att ta den där chokladkakan tar jag ett äpple och istället för att gå och köpa pizza till lunch steker jag lite fisk, kokar ett ägg eller värmer rester från gårdagens middag. Även barnen mår bättre av den här lunchen och kosten. De blir piggare och orkar långt mycket mer. Även skolan har börjat reflektera över att barnen tycks må mycket bättre. Dessutom är vi ute mycket mer nu än vad vi var tidigare. Det har nog hunden en del i tror jag.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*