Black week

Varje år startar julhandeln officiellt fredagen efter amerikanska Thanksgiving, den så kallade Black Friday. Det är den dag då shoppare ger sig ut i massor till fysiska butiker och vakar online i jakt på de lägsta priserna och de bästa erbjudandena på julklappar. Hur kom det sig att denna galna shoppingdag fick namnet Black Friday och varför har det nu gått över till en black week?

Det finns många historier och teorier kring var namnet black Friday kopplat till denna shoppingdag har tagits ifrån men i slutet av 90-talet började nätshopping att bli en del av Black Friday-hysterin eftersom erbjudanden nu kunde pushas ut online utöver de traditionella fysiska butikernas marknadsföring inför denna shoppinghögtid. Detta hjälpte till att etablera black Friday som koncept för denna shoppingdag med löjligt låga priser.

På black friday öppnar fysiska butiker tidigare än normalt för att locka fler kunder och öka försäljningen. Online slår nätbutikerna igång så fort torsdagen tagit slut och klockan slår över till 00.00.

Black Friday är lika med rabatter och specialerbjudanden, företagen gör allt de kan för att locka fler kunder. Black Friday är sista fredagen i november men i numera är det mer regel än undantag att nätbutiker kör black week istället för bara black friday. Detta betyder alltså en hel vecka med black friday-erbjudanden. Detta är ett slags startskott för julhandeln och många shoppingsugna ser fram emot Black Friday för att få bra erbjudanden och stora rabatter på sina inköp av julklappar, och butikerna förbereder sig också långt innan för att erbjuda sina kunder attraktiva förmåner denna viktiga vecka.

I år startar Black Week den 22 november med färska erbjudanden varje dag fram till den 26 november, Black Friday. Denna erbjudandevecka avslutas sedan med Cybermonday, som är en liknande shoppingdag men med fokus på näthandel, då många butiker kör unika erbjudanden och rabatter bara online.

Är du redo för galnaste shoppingveckan i år? Nedan följer 3 snabba tips för en bättre shoppingupplevelse:

  1. Planera dina inköp innan och försöka sedan matcha det med de erbjudanden som finns. Det gäller att vara snabb för de bästa dealsen.
  2. Följ dina favoritbutiker på sociala medier för att snabbt se om de lägger ut någon ny bra deal.
  3. Ställ klockan och gå upp tidigt och ta dig till butikerna eller shoppa online redan vid 00.00 på fredagen. Det kommer vara massor av folk och de bästa produkterna tar slut snabbare än vad man tror.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*