Anlägga gräsmatta

Jag köpte ju ett hus för ett tag sedan och nu är det dags att ta tag i trädgården. En gräsmatta är det allra första som ska anläggas, men hur ska man gå tillväga egentligen?

Leta information

Jag har börjat söka lite information på internet om hur det egentligen går till att anlägga en gräsmatta. Jag har aldrig gjort det innan så jag behöver alla tips jag kan få. Många skriver om att det är enkelt att anlägga gräs, men jag vet inte om jag verkligen håller med om det. Jag tycker det verkar vara många steg som ska göras, gräset ska gödslas, täckas och sedan får man inte klippa det på en viss tid. Hur ska jag komma ihåg när jag kan klippa min gräsmatta? Nej, jag får nog fortsätta läsa in mig på området ett tag till tror jag.

Så eller köpa färdigt gräs?

Det jag har kommit fram till är att det i huvudsak finns två sätt att anlägga en gräsmatta på. Det ena sättet är genom att man helt enkelt köper gräsfrön och så eget gräs. Det andra sättet är genom att man köper redan uppvuxet gräs på rulle. Att köpa färdigt gräs på rulle kostar en del mer än att så med gräsfrön men å andra sidan får man en gräsmatta som kan användas nästan direkt. När man sår frön måste man vänta länge och dessutom blir det svårt att skydda gräsmattan från barn, katter och fåglar som finns i området. Med fröna löper man också risk att gräsmattan bli ojämn. Ja, hur man än gör så är risken att det blir blir fel eller dyrt. Men det lutar nog åt färdigvuxet gräs på rulle. Jag måste bara kolla hur mycket jag hinner lägga på en dag. Gräset måste ju läggas på plats och vattnas inom 24 timmar efter leverans.

Har ni några tips?

Jag är som sagt helt okunnig inom det här med att anlägga gräsmatta. Ytan är relativt stor och gräset ska vara tåligt men lättskött. Har ni några bra tips på hur man kan anlägga en sådan gräsmatta? Ni får gärna lägga en kommentar eller höra av er på annat sätt om det är så att ni har några goda idéer. Det ska helst inte kosta allt för mycket att anlägga gräset och det är en fördel om det inte heller tar extremt lång tid innan man kan använda det.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*