5 saker man inte visste innan man fick barn

Om man inte har barn finns det en hel del saker man inte har koll på. Här får du ett par tips eller kanske varningar som du kan ha nytta av om du snart ska bli pappa.

Bara för att ett barn börjat kissa på potta betyder inte att den också kommer att bajsa där

Oavsett om ditt barn är två år, tre år eller äldre och har börjat kissa i pottan istället för i blöjan betyder det inte alltid att den kommer att kissa just där. Precis när du tror att barnet kan gå utan blöja en stund kan det komma lite kiss och sedan är det dags att torka. När det gäller bajs är saken en helt annan. Vissa barn kan tolerera att kissa i pottan lång tid innan de vill bajsa på samma ställe. Precis när du tror att potträningen är över, måste du börja om igen.

Det är inte bara mammor som får stå ut med tidiga morgnar

Nej, det är inte bara mammor som måste upp tidigt när barnen kommer. Pappan får allt vara solidarisk och om barnet tar ersättning finns det ingen ursäkt om det gäller mat. Blöjan kan pappa också byta.

Springmask och löss kan snabbt bli en vardagssak

Saker som löss och springmask är otrevligt med efter något år som pappa blir det snart en vardagssak. Vartannat barn har löss och/eller springmask på dagis. Bara att gå till apoteket, igen. Om inte medicinen är slut vill säga.

Den mest svagmagade kan efter någon vecka äta och byta blöja samtidigt

När man blir pappa kanske man till en början får kväljningar av att känna blöjlukten och en svagmagad kanske har tappat aptiten av att höra ordet kräks. Lugn, bara lugn. Efter ett par månader kommer du garanterat att kunna byta blöja och få händerna fulla med bajs samtidigt som du tuggar i dig ett päron eller en smörgås. Man vänjer sig.

Toalettbesöken kan bli din tillflyktsort

Om korta toalettbesök varit din melodi innan du blev pappa kan du förbereda dig på motsatsen efter att barnet är fött. Då kommer toaletten att vara din tillflyktsort när barnet kommer krypande. Varje liten minut extra på toaletten kommer att innebära ett litet andrum och att kunna ropa till partnern att man sitter på toaletten när barnet skriker kan vara det där som gör dagen lite bättre än gårdagen.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*